De gezelligste kerstmarkt van Europa!

De 29ste kerstmarkt wordt gehouden van 14 november 2014 tot en met 23 december 2014. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt U de ingang van de Gemeentegrot.

Voor de 29e keer. Daarmee kan men stellen dat de kerstmarkt in de gemeentegrot de oudste ondergrondse Kerstmarkt in Europa is. Nergens zult u in een ondergronds gangenstelsel, door mensenhanden gerealiseerd in ruim 2000 jaren, een Kerstmarkt met een dergelijke historie aantreffen. Dat alleen al geeft een extra dimensie aan het gegeven Kerstmarkt in een grot.

Vanaf 14 november zal de stilte van de ondergrondse gangen weer worden verbroken. Veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden op deze markt: de grootste ondergrondse Kerstmarkt van Europa.
De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. U kunt daarbij tevens genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot.

Een algemene erkenning kreeg het gebodene in de voorgaande jaren, met in 2011 meer dan 140.000 bezoekers: een prachtig, sfeervol ingerichte markt die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken. De organisatie kiest op deze manier ook voor de formule om mede door deze markt de bezoekers een voorproefje te geven op het Kerstfeest.

De openingstijden van de kerstmarkt variĆ«ren 11.00 uur tot 20.00 op doordeweekse dagen en in het weekend van 10.00 uur tot 21.00 uur. De openingstijd op 23 december is van 11.00 uur tot 18.00 uur. U heeft ruimschoots de tijd  om kennis te maken met de vele Kerst- en cadeau artikelen, die U worden aangeboden. Uit dat rijk geschakeerde en veelal ook luxueuze aanbod kunt u uw keuze maken voor een smaakvol, uniek en mooi Kerstgeschenk voor een van Uw dierbaren.

Toegang voor iedereen
De organisatie van de Kerstmarkt heeft ook oog voor de minder validen. Ook zij moeten dit evenement kunnen meemaken. Dat betekent, dat de markt ook door mensen, die van een rolstoel gebruik moeten maken deze markt kunnen bezoeken. Doordat de gangpaden voor het publiek minimaal 2,5 meter breed zijn kunnen ook zij volop meegenieten van het gebodene. Regelmatig ziet men dan ook steeds weer rolstoelgebruikers onder de bezoekers van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Voor hen, die minder goed ter been zijn zijn zelfs rolstoelen ter leen beschikbaar.

Nieuws:

  • Augustus 2013

    Honden zijn niet toegestaan in de Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg. Speciaal voor groepen is een bestelformulier beschikbaar.

More Website Templates @ Templates.com!